Willem Bemboom praat met Daniel Lohues

Tof is alweer het tweede Skik-album in het ABN. Bevalt t nog steeds?
Zeker, al moet ik zeggen dat ik, sinds ik uit de stad terugkeerde naar het platteland, ook weer liedjes in het Drents aan het schrijven ben. Deze omgeving is goed voor me, ik heb weer een hele frisse kijk op een aantal zaken. Of er ook weer nieuwe Drentstalige liedjes op cd verschijnen durf ik nog niet te zeggen. Maar ik sluit niets uit.

Waar jullie vorige album bol staat van de recht-door-zee rock, hangt Tof juist weer naar de richting van de country en Americana. Hoezo dat?
Ik heb veel van de liedjes geschreven op rondreis door het zuiden van de Verenigde Staten. Machtig mooi was dat. Ik ben erg gecharmeerd door de Amerikaanse muziek. Op de vorige platen keek ik vooral terug naar de invloeden die The Beatles en de Stones gebruikten. Nu wilde ik eens gaan kijken waar bijvoorbeeld Bob Dylan t vandaan haalt.

En dan is er nog een nieuwtje: een Engelstalige tekst in Canadian Girl.
Klopt, maar daar moet je niet al teveel achter zoeken. In dat liedje krijgt de hoofdpersoon een brief van dat Canadese meisje. Die brief is in t Engels, dus zo zing ik het ook. Dus het zit m niet inde taal, het liedje gaat gewoon zo.

Overal & Nergens gold als jullie jaren zestig plaat. Tof wordt bestempeld als jaren zeventig album. Wat wordt het volgende? Een jaren tachtig new wave-album met synthesizers?
Sluit vooral niets uit, haha.

Terug naar 'In de pers'